Jedlý hmyz

Červi v čokoládě

Tentokrát jsem si pro Vás připravil malý a jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Jsou to mouční červi v čokoládě, nejspíš nejvhodnější pokrm z hmyzu pro nováčky v tomto oboru. Chuť čokolády v tomto pokrmu je mnohem výraznější než chuť červa, ovšem poznáte že jíte hmyz.

Moučné červy dostaneme ve zverimexu do plastové krabičky, která postačí k přechování po dobu přípravy na vaření. Červy máme a můžeme je připravit k vaření. Tato příprava si vezme nějaký čas, proto budeme muset být trpěliví. První den červy nakrmíme, bude stačit kousek jablka, mrkve nebo kousek nadrobeného, tvrdého pečiva. Další den všechnu zbylou potravu vybereme a necháme červy dva až tři dny hladovět. Po uplynutí této doby jsou červi připravení ke zpracování.

TIP: Máte chuť na hmyz, ale nechce se Vám připravovat? Podívejte se do eshopu!

Samotná příprava moučných červů je také jednoduchá. Nejprve musíme červy přebrat a vyházet mrtvé jedince. Následně je vložíme nejlépe do síta, a ve vroucí vodě usmrtíme. Takto připravené červy zlehka orestujeme na pánvi s olejem. Postačí nám 3 minuty na pánvi. Teď už nám zbývá jen připravit čokoládu. Kousky čokolády na vaření vložíme do hrníčku, který následně dáme do hrnce s vodou. Hrnec s vodou ohříváme. Trik spočívá v tom, že se čokoláda nepřipálí, jako kdybychom ji rozpouštěli v samotném hrnci. V poslední fázi červy namáčíme do čokolády a vytvoříme finální produkt. Je to trochu piplačka, a chce to trpělivost, ale výsledek stojí za to. Červy v čokoládě musíte za každou cenu ochutnat, jsou výborní.