Jedlý hmyz

Sušenky s moučnými červy

Pojďte se podívat na další způsob, jak můžeme klasickou pochutinu vylepšit o jedlý hmyz. Tentokrát vám přiblížíme přípravu klasických sušenek s moučnými červy. Výsledek rozhodně stojí za to.

Ještě jste nenavštívili náš eshop?

Červi

Nejprve si připravíme červy, přičemž dodržujeme známý postup (orestovat na pánvi cca 3 minuty). Červy poté nakrájíme na co nejmenší kousky, jakmile bude hotové těsto, tyto kousky do těsta zamícháme.

Těsto

V jedné míse smícháme dohromady veškeré suché ingredience, a to mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jednou sodu, skořici a sůl. V druhé míse smícháme ostatní ingredience tedy mléko, vajíčka, máslo a čokoládu. Máslo, pokud je ztuhlé, rozmělníme například vidličkou. Suché ingredience z první mísy přesypeme do druhé mísy, a důkladně promísíme. Přidáme i orestované červy. Můžeme přidat trochu mléka, pokud by se nechtělo vše dobře smísit. Následně na plech připravíme pečící papír, a na něj pak vyskládáme kuličky z těsta. Kuličky vytváříme pomocí čajové lžíce. Mezi kuličkami necháváme dostatek místa, při pečení se těsto rozteče. Pečeme 7 až 9 minut, ale raději při pečení sušenky kontrolujeme, aby se nepřipalovaly. Ingredience v seznamu vystačí cca na 3 plechy.

Ingredience:

  • Mouční červi 25 ml
  • Polohrubá mouka 125 g
  • Cukr krupice 125 g
  • Kakao 25 g
  • Vanilkový cukr (1 balení)
  • Jedlá soda 1/2 lžičky
  • Skořice 1/2 lžičky
  • Sůl 1/4 lžičky*
  • Mléčná čokoláda 80 g
  • Mléko 4 lžíce (velké)
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 120 g

*dle chuti