Jedlý hmyz

Začínáme s hmyzem – Mouční červi II.

V prvním díle jsme probrali jak připravit červy k tepelné úpravě. V tomto díle si řekneme jak červy připravit k jídlu. Když máme živé červy přebrané, musíme je nějak usmrtit. Existují dva jednoduché způsoby usmrcení.

První je pomocí vařící vody, kdy si nachystáme vodu do hrnce. Vodu necháme projít varem a červy následně vložíme do vroucí vody nejlépe pomocí kovového síta. Dalším, avšak pomalejším způsobem je možnost vložit červi do mrazničky. Tento způsob je oproti prvnímu značně zdlouhavější, a z červů se musí odstranit případná zamrzlá voda (např. opláchnutím v horké vodě). My volíme rychlejší první způsob. Řekl bych, že oba způsoby jsou dostatečně humánní oproti procesu zpracování klasických druhů masa.

TIP: Navštivte náš hmyzí obchod!

Následně si připravíme pánev. Rozlejeme na pánev olej balsamico (případně olivový olej). Nasypeme červy na pánev a osolíme. Restujeme 3 až 4 minuty. Červi zkřehnou a budou křupaví, barva zůstane přibližně stejná. Na talíř podáváme s ledovým salátem. Můžeme přidat pečivo (např. toust, topinka). Výsledkem je netradiční, chutný a výživný pokrm.